Utomhusmålning

BOKA EN FASADEXPERT!

 2023-04-18

Alla som någon gång målat om ett hus vet att det kräver både tid och pengar. Därför är det extra viktigt att göra rätt med allt från underarbete till val av färg.

Måla dina utemöbler med fönsterfärg!

 2022-06-20

Ser dina utemöbler slitna ut? Eller har du bara tröttnat på dom? Istället för att köpa nytt så gå loss med penseln! Eller varför inte besöka någon loppis och hitta gamla möbler som du sen fräschar upp och ger nytt liv med färg i en härlig kulör.

 

Dags att behandla terrassen?

 2022-05-09

Nu är våren äntligen här och det är dags att fixa till uteplatsen. Innan du börjar behandla din terrass gäller det att vara noga med rengöringen

1. Avdöda påväxten. Börja alltid med att avdöda det som växer, ex mögel eller alger

2. Rengör med rengöringsmedel. Beroende på om din terrass är obehandlad eller tidigare behandlad finns här olika rengöringsmedel att tillgå. Rådgör med oss om rätt tvättprodukter för just dina behov. Vät ytan, applicera medel, låt verka en stund, skrubba sedan med terassborste och skölj noga av.    

3. Låt torka. Viktigt! Låt träet få torka ordentligt innan du går på med ytbehandling. Har du för bråttom kan  detta påverka slutresultatet.

4. Slipa. Slipa bort eventuell fiberresning med slippapper.

5. Ytbehandla. Nu är det äntligen dags för det roliga, ytbehandling. Här finns olika alternativ, lasyr, olja eller kisel beroende på vilket utseende du är ute efter.

 

Alcro Bestå fasadsystem!

 2020-05-31

Alcro Bestå är ett målningssystem i tre delar för träfasader och fönster som skyddar fasaden i många år. Det är specifikt framtaget för att klara alla de påfrestningar som det svenska klimatet innebär. Du får ett effektivt skydd mot röta och mögel, samt en täckfärg som behåller både kulör och glans längre än traditionella oljefärger.

Färgen är mycket lättstruken och har en kort torktid. Eftersom Alcro Bestå är ett vattenburet målningssystem är det miljöanpassat.

Demidekkare målar gärna. Men inte så ofta!

 2020-05-30

Under mer än 40 år har Jotun kontinuerligt testat och utvecklat DEMIDEKK för att tåla det skandinaviska klimatet. DEMIDEKK har suverän glans- och kulörstabilitet. Den unika AMA® teknologin ger extra skydd och lång hållbarhet.

 

Dags att måla om fasaden? Ta hjälp av våra fasadexperter!

 2019-06-17

Du vet väl om att vi även har en fasadexpert som bedömer din fasad på plats, ger målningsanvisningar och andra handfasta råd kring fasadmålningen. Han eller hon kan också analysera färgprov som du tar med till butiken. Allt för att du ska lyckas med din målning och bli nöjd med slutresultatet. Kom in så berättar vi mer!

Just nu har vi även sommarpriser på fasadfärg från Alcro BESTÅ och Jotun DEMIDEKK, välkommen in till oss i butiken för hjälp och rådgivning!

 

Återbrukad timmerstuga i Sandvik!

 2019-06-05

Ett roligt projekt som vi har fått leverera både färg och tapeter till är Monica och Carl-Erik Enochssons återbrukade timmerstuga utanför Burseryd.

När kommun och länsstyrelse hindrade dom från att bygga om sitt befintliga vedskjul och utedass till gäststuga förslog deras snickare att plocka ner ett gammalt timmerhus från 1866 i Fägerhult utanför Smålandsstenar och flytta detta till Monica och Calle i Sandvik vid sjön Fegen istället.

Under åren 2015-2018 plockades detta timmerhus ner, ett gigantiskt pussel. Förutom timmerstommen återanvändes alla innerdörrar och de flesta innertak, ett oerhört fint återbruk.

Man tog tillvara på husets karaktär och utsidan målades sedan i klassisk rödfärg med detaljer i ockragult och grått.

Fasadmålning

 2016-06-07

Vi befinner oss mitt i säsongen för utomhusmålning. Vackert väder och några veckors ledighet gör att många greppar penseln, antingen för att bättra på en befintlig kulör eller för att genomföra en efterlängtad förändring. Att hitta rätt fasadkulör är både roligt och svårt. Vi på Calles har lång erfarenhet av färgsättning, kom in så hjälper vi dig!

 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 48 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se