Återbrukad timmerstuga i Sandvik!

2019-06-05

Ett roligt projekt som vi har fått leverera både färg och tapeter till är Monica och Carl-Erik Enochssons återbrukade timmerstuga utanför Burseryd.

När kommun och länsstyrelse hindrade dom från att bygga om sitt befintliga vedskjul och utedass till gäststuga förslog deras snickare att plocka ner ett gammalt timmerhus från 1866 i Fägerhult utanför Smålandsstenar och flytta detta till Monica och Calle i Sandvik vid sjön Fegen istället.

Under åren 2015-2018 plockades detta timmerhus ner, ett gigantiskt pussel. Förutom timmerstommen återanvändes alla innerdörrar och de flesta innertak, ett oerhört fint återbruk.

Man tog tillvara på husets karaktär och utsidan målades sedan i klassisk rödfärg med detaljer i ockragult och grått.

 

 

Inne i huset har man lyckats skapa en härlig blandning av både gammalt och nytt. I det moderna köket hittar du både vedspis och en klassisk gammalvensk tapet, matchat med schack-rutigt golv i grönt och vitt.

 

Vardagsrummet flödar av ljus och här har man valt att måla bröstpanel i en härlig blå kulör för att harmonisera med tapeten "Nyckelviken" från Duro.

 

Övervåningen går i varma toner med inslag av trä och i sovrummet och badrummet hittar man ikoniska tapeter som "Willow Bough" och "Chrysanthemum" från William Morris. Klassiskt och tidsenligt men ändå moderniserat för att passa dagens standard.

 

 

I december 2018 fick Monica och Calle kommunens hederspris för "god arkitektur".

Stort tack till Calle & Monica för att vi fick förtroendet att hjälpa er med färg och tapeter och även en del tips och råd längs vägen. Ett fantastiskt fint hus, vem skulle inte vilja bo här?!

 


 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Tipsa andra

Instagram

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 48 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se