Inomhusmålning

Återbrukad timmerstuga i Sandvik!

 2019-06-05

Ett roligt projekt som vi har fått leverera både färg och tapeter till är Monica och Carl-Erik Enochssons återbrukade timmerstuga utanför Burseryd.

När kommun och länsstyrelse hindrade dom från att bygga om sitt befintliga vedskjul och utedass till gäststuga förslog deras snickare att plocka ner ett gammalt timmerhus från 1866 i Fägerhult utanför Smålandsstenar och flytta detta till Monica och Calle i Sandvik vid sjön Fegen istället.

Under åren 2015-2018 plockades detta timmerhus ner, ett gigantiskt pussel. Förutom timmerstommen återanvändes alla innerdörrar och de flesta innertak, ett oerhört fint återbruk.

Man tog tillvara på husets karaktär och utsidan målades sedan i klassisk rödfärg med detaljer i ockragult och grått.

Spännande husrenovering i Hestra!

 2019-06-01

Ett intressant projekt som vi kommer att följa under en tid framöver är renoveringen av en timrad villa från 1862 i Hestra.

Vår kund Jan Melkersson köpte detta objekt tidigare i år och nu är tanken att återställa villan till sin forna glans. Den gamla stilen kommer bevaras men även blandas med det nya moderna. Jan är van vid husrenoveringar och har en blick för smarta lösningar och hur man får till det där lilla extra.

Nytt år, nya tapetkollektioner på ingång! Trendfärger 2019 från BoråsTapeter!

 2019-01-02

Upptäck Midnight Garden, 2019 års Pigment Trend Colors. Årets trendfärger är lugna, mättade nyanser av rött, rosa och lila - som hämtade från en slumrande skymningsträdgård där mörkret målat blomstren i en mer dämpad färgskala. Den matta, sammetslena ytan är särskilt framtagen för att fånga vårt nordiska ljus och ge väggen ett vackert djup, oavsett vilken kulör du väljer.

Alcro A1 – En inomhusfärg där innehållet räknas!

 2018-10-18

Alcro A1- en inomhusfärg med delvis biobaserat bindemedel. Med samma höga kvalitet som du har kommit att förvänta dig får du en färg som inte kompromissar med målningsresultatet. 30% av de ingredienser som brukar ha ett fossilt ursprung har nu ersatts av biobaserade ingredienser, dvs ingredienser tagna direkt från växtriket. En innovativ färgnyhet behöver en innovativ förpackning, därför är burken gjord på återvunnen plast, vilket ger Alcro A1 ett lika gott yttre som inre. En nyhet i hyllan med omsorg om både miljön samt kommande generationer.

A1 rekommenderas av Astma- & Allergiförbundet, samt uppfyller kriterierna för Svanenmärket.

Läs mer om A1 på https://trend.alcro.se/alcro-a1-en-inomhusfarg-dar-innehallet-raknas/

 

Ny färgkarta, ad.balans från Alcro!

 2018-10-11

I dagarna lanserades Alcros nya kulörkarta ad.balans. 12 helt nya ljusa, lugna och harmoniska kulörer för personliga hem. De är alla valda med yttersta omsorg som du kan leva med länge.

Skapa dramatik med svarta väggar!

Få saker i hemmet skapar sån dramatik som svarta väggar.
Måla en vägg, en ruta eller varför inte halva väggen?
Jag personligen föredrar helmatt färg när jag målar svart på väggar för att inte få några reflektioner från ljuset och lite känslan av en griffeltavla.
Allt du hänger & sätter upp på väggen skapar riktigt snygga kontraster mot det svarta, titta bara på bilderna nedan.
Tavlor, text, lampor, växter och saker från naturen.

Tänk på att svart äter upp mycket ljus i rummet så har rummet inte så mycket dagsljus välj att måla en mindre del av väggen för att inte rummet ska krympa för mycket.
Många gånger kan man behöva testa sig fram, blir det inget bra är det bara att måla om! ;)

Skapa egna betongväggar hemma med kalkfärgen från jotun!

 2016-11-02

Vi har mycket kunder som vill efterlikna betongväggar i sina hem.
Det enklaste hade ju varit om väggen i fråga hade varit av betong redan från början men många gånger är fallet inte så.
Det finns lite olika tillvägagångsätt i varierande svårighetsgrad.
Det enklaste är att tapetsera med en tapet som ser ut som betong, det finns även fototapeter som ser ut som en stor betongvägg.

Det näst enklaste vill jag påstå är att måla väggen med Jotun Lady Minerals som är en kalkfärg som vi kan bryta i olika jordnära kulörer.
Jag personligen tycker det är snyggt med tydlig struktur och för att få till det kan man måla med två olika kulörer (en mörk och en ljus) men du får även till flammigheten med bara en kulör.

Jag har även hört om folk som testat att blanda ut vanligt husfix tunnt & applicerat.
Kan tänka mig att effekten då blir likvärdig betongväggen hos designbyscandinavian
(se inlägg nedan)

 

Nytt nummer av Alcro Trend ute nu, fullt av inspiration för dig som älskar att måla.

 2016-10-19

Nytt nummer av Alcro Trend ute nu, fullt av inspiration för dig som älskar att måla.
Välkommen in i butiken & hämta ditt nummer!

 

Målarvolontären Åke Jarenmark berättar om Alcros projekt färgfonden i Simhallen i Anderstorp!

 2016-10-19

Ni har väl inte missat att Simhallen & gymmet i anderstorp numera drivs ideellt & är utvalda i Alcros projekt Färgfonden.
Engagemanget på orten och i grannorterna är fantastiskt & Anderstorps målarkändis Åke Jarenmark är målarvolontär.
Nedan har Åke intervjuats av Alcro

Hur blev du engagerad?
Min familj är involverad i simklubben och då vill jag också dra mitt strå till stacken. Jag kontaktade Calles färg (Colorama) i Gislaved och frågade om de kunde sponsra med lite färg. Av en lycklig slump hade de precis fått information om Färgfonden.

Vad har varit roligast?
All positiv respons vi fått. Föreningen som driver simhallen är helt hänförda över att få all färg och hjälp med både färgsättning och målning. För mig har det varit extra roligt att få samarbeta med en professionell färgsättare. Yvonne Karlsson och de andra från Alcro brinner verkligen för det här.

Hur blev resultatet?
Hittills har vi målat en trappuppgång och gymmet. Det blir otroligt fint med ny färg och känns nästan som nya lokaler. Nästa steg blir en korridor, sen får vi se.

Tips till andra målarvolontärer som vill engagera sig i Färgfonden?
Har du tid och kunskap om yrket så är det bara att söka, du får så mycket glädje tillbaka. Jag har jobbat som målare i femtio år. Responsen jag har fått på det här projektet är något utöver det vanliga och otroligt positivt. Det känns som en lyckad avslutning på min yrkeskarriär.

Läs mer om och ansök till Färgfonden här

http://fargfonden.alcro.se/

SÅPA blev månadens kulör!

 2016-10-09

Månadens kulör i oktober blev den vackert gröna Såpa.

Såpa blir ett blickfång i rummet, oavsett om du väljer att måla hela väggar eller en enstaka möbel. Lagom höstig med sin pigga gröna ton blev den våra följares favorit i oktober. Du röstar väl på Månadens kulör? Rösta fram månadens kulör på Instagram och Facebook och var med och tävla om presentkort på färg. Ett stort grattis till Lovisa Sterning Edin som röstade på Såpa i oktober och vinner presentkort på färg.

STYLING: AMANDA RODRIGUEZ  FOTO: KLAS SJÖBERG

Somrigt gult!

 2016-07-21

Jag har alltid haft en förkärlek för gult, ljusgult hus, gula detaljer i inredning & kläder!
Sååå fint! Sandberg Wallpaper har en tapet som heter Amalfi en tapet som har mycket mönster och färg och passar både i ett modernt och lantligt hem. I mitt nästa hus ska denna vackra tapet få pryda väggarna i min hall, hallen utgör oftast men inte alltid en mindre del av huset, där kan man våga ha mönster och färg på väggarna tycker jag!

Tapet på nytt sätt!

 2016-07-05

Jag blir alltid lika glad när kunder kommer tillbaka till butiken & visar upp sina projekt! =)


Här är en kund som tänkt lite utanför boxen & tapetserat sin dotters rum i olika tapeter, lite som ett lapptäcke fast på nytt sätt. Sjukt kul att se!
Golvet har dom slipat & behandlat med Osmo Hårdvaxolja 3040 Vit Transparent.

Måla möbler

 2016-05-24

Stylisten Mari Strenghielm gav nytt liv åt en förvaringsmöbel med mustiga Pigeon grey från trendexperten Li Edelkoorts färgkollektion.

Med en förvaringsbänk som inte är så djup får du en hel del utrymme för dina prylar utan att möbeln tar upp alltför stor plats i rummet. Den här vackra förvaringslösningen är målad i Alcros Pigeon grey från trendexperten Li Edelkoorts färgkollektion. Klövergaller istället för en heltäckande skiva ger möbeln ett nättare intryck. Naturmaterial som kontrast lyfter fram kraften i den mustigt grå kulören.

Inlägg från alcro Trend blogg
STYLING OCH FOTO: MARI STRENGHIELM

Månadens kulör

 2016-05-24

Vi tycks inte kunna få nog av grått. En grå nyans tycks dock vara populärare än andra.

Från djupa, tunga åskmolnsgrå till de skiraste, knappt skönjbara rökfärgade – vi älskar grått i alla nyanser. Framröstad av er läsare tog den förföriska Fjäder hem titeln Månadens kulör i maj under hård konkurrens av Anis, Bly, Skyar och Ull.

 

Inlägg från Alcro Trend Blogg

STYLIST: AMANDA RODRIGUEZ  FOTO: KLAS SJÖBERG

Alcro x Grandpa lanserar nytt färgsamarbete

 2016-05-24

Alcro x Grandpa lanserar nytt färgsamarbete

Nu lanserar Alcro en ny färgkollektion som tagits fram tillsammans med välkända inredningsbutiken Grandpa.
Kollektionen består av fyra utvalda kulörer och är baserade på färger som Grandp redan använder i sitt karaktäristiska butiksmanér.
Kulörer är döpta till de gatuadresser där Grandpas fysiska butiker ligger idag nämligen på Södermannagatan, Fridhemsgatan, Gamla Brogatan och Vallgatan.

 

 

 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 48 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se