tapeter

Graphic World, Engblad & Co's nya grafiska kollektion!

 2018-11-07

37 grafiska tapeter med enkla, slående former – Graphic World är en elegant och modern tapetkollektion som passar många rum och inredningsstilar.

Här finns grafiska tapeter inspirerade av allt från vårt storslagna solsystem till stadens råa betong, naturens mjuka former och spännande geometriska mönster. Allt i en mjuk färgskala från djupa, dova toner av blått, grått och grönt till pudriga pasteller, ibland med skimrande inslag.

Billie, nytt från BoråsTapeter

 2018-09-03

Billie är en modern, svensk tapetkollektion med ett och annat asiatiskt inslag. Här finns randen, medaljongen, bladslingorna, blommorna och den enfärgade tapeten, alla i Boråstapeters välkända EasyUp-kvalitet. Så mycket enklare, snyggare och snabbare än att måla, och ett bra val för dig som vill ha stor förändring för en liten peng!

Nytt från Cole & Son, Fornasetti III!

 2018-06-15

Storbrittaniens ledande tapettillverkare Cole & Son lanserar sitt tredje designsamarbete med det exklusiva italienska designhuset Fornasetti. Kollektionen består av 12 tidlösa tapeter som låter fantasin flöda och animerar interiörvärlden.

Tips för den pyssliga!

 2018-06-12

Har du överblivna tapetrester? Varför inte ta och tapetsera ett dockhus med dom?! Enkelt, kul och blir väldigt fint.

Läs mer om hur du går tillväga på Sandberg Wallpapers blogg, http://blog.sandbergwallpaper.com/sv

Lycka till!

Pop-up kollektionen "KUBEL KIDS"!

 2018-05-16

Kubel Kids är en liten tapetkollektion från Sandberg Wallpaper i samarbete med fotografen och stylisten Anna Kubel.

Kollektionen är en berättelse om Anna och hennes två barn Hollie och Bianca där mönsterbilderna tar oss igenom Annas barndom och Hollie och Biancas liv. Anna har i samarbete med Sandbergs designteam tagit fram alla färger i kollektionen med perfektion för att bland annat skapa den ”perfekta rosa kulören” och den mest ”behagliga gröna nyansen”.

"Kubel Kids" är på tillfälligt besök och finns givetvis att se hos oss i butiken, välkommen in för att se hela den fantastiska kollektionen!

 

Senaste tillskottet hos BoråsTapeter,

 2018-04-16

Härligt färgsprakande kollektionen "IN BLOOM" är senaste tillskottet hos BoråsTapeter.

I In Bloom hyllas blommorna i all sin prakt och mångfald och här hittar du allt från klassiska rosor och trendiga pioner till vilda buketter.

I kollektionen kan du välja mellan fantastiska och storslagna mönster eller diskreta och romantiska motiv och fylla ditt hem med färg och skönhet från naturen året runt.

Välkommen in att se alla fina mönster i kollektionen.

"Anno", ny kollektion från Boråstapeter!

I tapetkollektionen Anno hittar du en skatt av gammaldags tapeter i nytryck. Här finns originalmönster från olika stilar och epoker som till exempel rokoko, art déco och jugend samt sekelskiftet och den gustavianska tiden.

Tapetnyheter från Midbec!

 2018-01-26

Midbec rivstartar året med två härliga tapetkollektioner, Palma och barnkollektionen Little Bandits. Finns i butik från 26 januari.

Palma består av fina mönster inspirerade av staden Palma. Trånga gränder med slitna murar och dofter från en god tapasbar. Varm bris från havet och behagligt sus från palmblad som vajar längs gatorna. Det är Palma de Mallorca. Färgerna består av dovt ljusa nyanser till mustiga jordiga toner. Tapetsera med en bit av Medelhavet!

Lounge Luxe, Engblad & Co

 2018-01-08

Nytt år, nya härliga tapetkollektioner. "Lounge Luxe" från Engblad & Co är en exklusiv tapetkollektion med mycket finess, inspirerad av lyxhotell världen över. Tänk modern elegans men också retro chic, för här finns tydliga influenser av till exempel 20-tal och 60-tal.

Lounge Luxe är en tapetkollektion att uppleva med alla sinnen. Taktila ytor, sofistikerade mönster och blänkande pärlemor möter sammetslen flock. Crémevitt och andra ljusa toner men också många dova nyanser som djupt grön, brun och turkos. Många av tapeterna har också skimrande inslag av guld, brons och silver, höga mönsterrapporter och avancerade trycktekniker.

Finns i butik från 8 januari 2018.

OAS från Sandberg Wallpaper

 2017-08-18

Äntligen är den här! Årets tredje lansering från Sandberg Wallpaper är en samling tapeter för rum och miljöer att längta till - en plats att landa i och för återhämtning.

OAS består av 35 tapeter fördelat på 13 mönster, designade av Karolina Kroon och Sara Bergqvist. Designteamet har komponerat mönster som blandar det skira och det coola, mjuka linjer och ruffa penseldrag, grafiska former och organisk natur. Samtliga tillgängliga i en rad nyanser från djupa kulörer till mjuka pasteller.

Möt våren med Villa Dalarö från Sandberg Wallpaper!

 2017-03-15

Sandberg Wallpaper möter våren med ljuvligt mönstrade tapeter inspirerade av den vackra skärgårdsnaturen.

Mönstren finns i flera färgställningar tryckta på kvalité non-woven. Samtliga mönster tillverkas i Sverige i en småskalig och hantverksmässig produktion. Villa Dalarö finns i butik från och med den 15 mars 2017.
 

Vi hänger ut årets första tvätt och undrar om det finns någon ljuvligare doft. Möjligtvis doften av frukostbrödet på morgonkvisten, förmiddagskaffet vi avnjöt på farstubron eller det nyklippta gräset? I trädgården smyger katten omkring, nu i sitt rätta element efter några lata vintermånader på sofflocket. Det välbekanta ljudet av måsarnas skri, ljudet som signalerar sommar, är tillbaka. Barnen skrattar förtjust då de tar sina första barfotasteg i det gröna gräset. När kvällen kommer vill vi stanna kvar i syrénbersån en stund efter att middagen är avslutad och sveper in oss i filtar för att hålla värmen.
När vi går in hör vi fortfarande koltrastens kärlekssång. Vi följer tapeternas blomstrande rankor in i det svala sovrummet där vi bäddar ner oss i krispiga lakan med dagens sommarminnen på näthinnan.

Eco Nature -senaste nytt på tapetfronten!

 2017-01-16

Tapeterna i Eco Nature hämtar sin inspiration från den Skandinaviska naturen och mixar den med nya, spännande och urbana uttryck. De mjuka och eleganta grafiska mönstren hittar lätt sin plats i det naturnära och stillsamma hemmet men matchar också stadspulsen i den moderna lägenheten. Andas in naturen och klä väggarna med dimhöljda berg, spirande vårlöv och mjuka geometriska träytor.

 

 

Skapa egna betongväggar hemma med kalkfärgen från jotun!

 2016-11-02

Vi har mycket kunder som vill efterlikna betongväggar i sina hem.
Det enklaste hade ju varit om väggen i fråga hade varit av betong redan från början men många gånger är fallet inte så.
Det finns lite olika tillvägagångsätt i varierande svårighetsgrad.
Det enklaste är att tapetsera med en tapet som ser ut som betong, det finns även fototapeter som ser ut som en stor betongvägg.

Det näst enklaste vill jag påstå är att måla väggen med Jotun Lady Minerals som är en kalkfärg som vi kan bryta i olika jordnära kulörer.
Jag personligen tycker det är snyggt med tydlig struktur & för att få det med kalkfärgen har jag använt mig av två olika kulörer (en mörk & en ljus).

Jag har även hört om folk som testat att blanda ut vanligt husfix tunnt & applicerat.
Kan tänka mig att effekten då blir likvärdig betongväggen hos designbyscandinavian
(se inlägg nedan)

 

Duro Gammalsvenska hemma hos en kund!

 2016-10-28

Vi blir alltid lika glada när vi får bilder skickat till oss på era projekt där hemma!
Här har en kund tapetserat med Duro Gammalsvenska.
Visst blir det fint?

Förlagan till denna tapet påträffades i samband med den år 1972 slutförda restaureringen av Hudiksvalls teater och är samtida med den ombyggnad som genomfördes i början 1880-talet, då teatern fick sitt nuvarande utseende. Det strama, stiliserade mönstret, närmast inspirerat av renässansen, är karaktäristiskt för 1800-talets senare hälft.
För att titta på hela kollektionen: http://www.durosweden.se/tapet/

Spara

Spara

Mönster från retrons gyllene era tolkas & tar en nutida skandinavisk form!

 2016-10-21

Mönster från retrons gyllene era 50-, 60-, 70-talet har nu tolkats & tagit en nutida skandinavisk form.
Stilren minimalism, grafiska & geometriska mönster samt blommönster tar nu plats på väggarna i mjuka pasteller & dämpade kulörer.

Klicka här för att se hela kollektionen.
Du kan såklart även komma in i butiken & låna katalogen eller just dina tapetfavoriter.

Drömmar om ett sommarställe...

 2016-07-25

Det är nu när temperaturen stiger som jag längtar till semester, landet, strandhäng, sand mellan tårna och en kall glass i handen. Det är vid den här tidpunkten som tankarna på sommarhus och inredning kickar igång. Tänk att få inreda sitt eget sommarhus vid vattnet, inreda det med loppisfynd, pelargoner & pasteller.
Här kommer några inspirationsbilder som får mig att drömma och längta efter mitt eget sommarhus.

 

Somrigt gult!

 2016-07-21

Jag har alltid haft en förkärlek för gult, ljusgult hus, gula detaljer i inredning & kläder!
Sååå fint! Sandberg Wallpaper har en tapet som heter Amalfi en tapet som har mycket mönster och färg och passar både i ett modernt och lantligt hem. I mitt nästa hus ska denna vackra tapet få pryda väggarna i min hall, hallen utgör oftast men inte alltid en mindre del av huset, där kan man våga ha mönster och färg på väggarna tycker jag!

Tapet på nytt sätt!

 2016-07-05

Jag blir alltid lika glad när kunder kommer tillbaka till butiken & visar upp sina projekt! =)


Här är en kund som tänkt lite utanför boxen & tapetserat sin dotters rum i olika tapeter, lite som ett lapptäcke fast på nytt sätt. Sjukt kul att se!
Golvet har dom slipat & behandlat med Osmo Hårdvaxolja 3040 Vit Transparent.

Beyond Colour senaste tapetkollektionen från ECO wallpaper -inspirerad av naturen.

 2016-06-03

Eco wallpapers nya tapetkollektion som består av 14 olika mönster släpps i butik den 4 maj och heter Beyond Colour och även denna tapetkollektion har som så många andra just nu hakat på trenden att hämta inspiration från Naturen . Material som sand, trä, lera, papper och sten finns återskapat i kollektionen och det är just strukturerna i form av skimrande ytor som påminner om lera eller ruffiga träplank som förutom färgen ska bidra till att ge rummet en djupare känsla enligt Eco Wallpapers designer Madeleine Sidemo.

Senaste nytt från Cole & son - Curio

 2016-04-22

Curio

Skimrande mineraler, träfibrer, havskoraller och ädelstenar har satt tonen för Cole & Sons vackert genomtänkta tapetkollektion Curio. Inspirationen till tapetkollektionen Curio är hämtad från naturens under och vidunderliga skönhet med mönster från glänsande mönstret Mineral med sin hexagonform och Quartz med sina skarpa linjer till det vackra botaniska tapetmönstret Seafern och mjukt marmorerade Zebrawood.

Eco Wallpaper FRONT

 2016-01-16

Front består av nio stycken tapeter med tecknade mönster och skuggor mot vit yta som skapar en illusion av djup och struktur.
Bakom kollektionen står några av Sveriges bästa och mest hyllade formgivare – designgruppen Front.
– Vi har länge intresserat oss för och arbetat med magi och trompe l’oeil, säger Frontmedlemmen Charlotte von der Lancken. Man kan säga att vi under lång tid varit inspirerade av hur man ser på saker.
– Mönstren i kollektionen har sitt ursprung i tillverkningstekniken för tapeter, berättar Charlotte och förklarar hur processen med att ta fram kollektionens nio mönster började med att gruppen satte saxen i några tapetrullar. Front har klippt, vävt och vikt papper till figurer som sedan tecknats av. De har prövat sig fram, letat efter och hittat former som både är diskreta nog att hålla sig i bakgrunden som tapeter ska göra men som samtidigt sticker ut med en upplevelse av tredimensionalitet.

A VINTAGE BOOK

Idag lanserar Boråstapeter sin senaste kollektion A Vintage Book.
Kollektion har en genomgående bohemisk, vintagestil som går rätt in i hjärtat
hos alla som älskar att inreda sitt hem med romantik, nostalgi och en touch av patina.
Finns nu i butiken! <3

LINEN En ny kollektion från Boråstapeter

 2015-08-13

 

Öppna dörren och kom hem till ett långsammare tempo som bokstavligen känns i väggarna. Linen är en kollektion enfärgade tapeter med en genomgående linnestruktur som ger rummet ett stilla skimmer och en mjuk, textil känsla. Den naturliga färgpaletten på de taktila ytorna rör sig varsamt mellan ljus och mörker och ger hemmet en ombonad och eftertänksam prägel. Ett lugnare liv har aldrig känts närmre, eller lättare.
Kollektionen innehåller tapeter i 33 olika färger som är framtagna för att fungera tillsammans.

 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 37 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se