Alcro Bestå fasadsystem!

2020-05-31

Alcro Bestå är ett målningssystem i tre delar för träfasader och fönster som skyddar fasaden i många år. Det är specifikt framtaget för att klara alla de påfrestningar som det svenska klimatet innebär. Du får ett effektivt skydd mot röta och mögel, samt en täckfärg som behåller både kulör och glans längre än traditionella oljefärger.

Färgen är mycket lättstruken och har en kort torktid. Eftersom Alcro Bestå är ett vattenburet målningssystem är det miljöanpassat.

Det enklaste sättet att sköta om sitt hus är att stryka det tre gånger.

Alcro Bestå är ett målningsssytem som inte bara ger dig ett fantastiskt utbud av kulörer, det ger också ditt hus bästa tänkbara skydd mot fukt, kyla, sol och värme. Du får en fasad med ett minimalt underhållsbehov och tidsintervallet mellan ommålningarna blir längre.

Systemet består av tre delar; Alcro Bestå Grundolja, Alcro Bestå Grundfärg och Alcro Bestå Täckfärg. Om du följer de rekommenderade målningsanvisningarna kan de tre delarna tillsammans ge ett heltäckande fasadskydd med ett underhållsintervall på upp till 15 år.

 

 

1. En vattenburen grundolja är det första steget för ett bra fasadskydd.

Alcro Bestå grundolja ger fasaden det första grundskyddet genom att minska träfibrernas förmåga att suga åt sig vatten. Framför allt ger den ett bra skydd vid fasadens ändträ som ofta är ett av de mest utsatta områdena för fuktskador. Grundoljan innehåller också ett aktivt mögel- och rötskydd. Den ska användas vid panelskarvar, ändträ och eventuella sprickor i träet. Genom att hela systemet består av vattenburna färger kan man grundmåla redan 30 min efter oljestrykningen.

 

2. Alcro Bestå grundfärg har en kraftigt vattenavvisande effekt.

Alla delarna av målningssystemet Alcro Bestå är utvecklade för att tillsammans ge ett komplett fasadskydd, där varje komponent fyller en viktigt funktion. Del två i systemet är grundfärgen som har en speciell förmåga att tränga in i panelens ytved och skydda träet även om det skulle upstå småskador i fasaden. Grundfärgen gör också att täckfärgen får ett bra fäste vilket förhindrar fukt och smuts från att tränga in mellan grund- och täckfärg. Det är speciellt viktigt att färgen får en nogrann täckning vid utsatta områden som till exempel ändträ, skarvar och vid spikhuvuden.

 

 

3. Täckfärgens elasticitet och yta ger fasaden ett omfattande skydd och lång hållbarhet.

Det yttersta skiktet av fasadskyddet är Alcro Bestå Täckfärg. Specialakrylaten ger ett slutgiltigt och komplett fuktskydd samtidigt som den gör att fasaden behåller sin kulör och glans längre. Din fasad kommer alltså inte att blekas eller bli flammig på samma sätt som med traditionella oljefärger. Alcro Bestå Täckfärg har dessutom en elasticitet som gör att den följer träets olika rörelser mellan fukt- och temperaturväxlingar. Produkten är Svanen märkt.

 

 

Glöm inte dina snickerier!

Alcro Bestå Fönsterfärg är speciellt framtagen för fönster och utsatta byggnadsdetaljer.

Alcro bestå Fönsterfärg klarar av alla de tuffa förhållanden som ditt hus utsätts för. Den torkar snabbt, rinner inte och håller sin kulör länge. Alcro Bestå Fönsterfärg fungerar också bra när du ska måla andra utsatta snickerier som fönsterluckor, dörrar och staket. Den är lätt att sparmåla mot glasytor och ger en väderbeständig yta. Självklart är även en Alcro Fönsterfärg vattenburen. Produkten är Svanen-märkt.

 

Med Alcro Bestå får du inte bara en vacker fasad. Du är smart också!

Med Alcro bestå målar du alltid huset grönt.

Eftersom Alcro bestå är ett helt vattenburet system kan vi minska den skadliga inverkan på miljön. Det tredelade skyddet gör underhållsintervallerna längre, och materialförbrukningen lägre.

Fasader mattas av, några snabbare än nödvändigt.

Solens ultravioletta strålning skapar lätt skillnader i kulören på skuggiga respektive partier exponerade för solen. Bestå täckfärg är utvecklad för att vara extra tålig mot solens strålar.

Med en elastisk färg slipper du sprickor i färgskiktet.

De stora temperaturskillnaderna i vårt klimat innebär stora påfrestningar på din fasadfärg. Den goda elasticiteten gör att Alcro Bestå Täckfärg har en enastående förmåga att följa träets rörelser utan att det uppstår sprickor där vatten och smuts kan tränga in.

Lätt att stryka ut och torkar på ett kick.

Alcro Bestå Täckfärg är klibbfri redan efter en timme och den är övermålningsbar efter 3-4 timmar. Samtidigt som täckfärgen är snabbtorkande är den också ännu enklare att stryka ut på fasaden. Färgens viskositet gör målningsarbetet går mycket lätt utan att färgen droppar.

 


 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Tipsa andra

Instagram

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 48 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se