Vår inspirationskväll 12/11

2019-11-17

Förra tisdagen var det då dags för vår härliga inspirationskväll.

Kvällen startades med mingel och lättare tilltugg och dryck, därefter började en timmas föreläsning av Alcros certifierade färgsättare och kulörexpert Yvonne Karlsson.

Här fick vi lära oss massor om färgtrender, hur man ska tänka vid kulörval, vad som gäller just nu och hur man skapar ett ombonat hem. Det hon nämnde och som vi i personalen också håller med om är att just nu så finns det så oerhört många olika trender så oavsett vad du väljer i kulör eller tapet så är allt aktuellt just nu, vare sig vi pratar om blommigt, enfärgat, randigt eller färglatt. Det kan ju kännas rätt skönt, ingen press eller rädsla med att välja "fel".

 

 

Efter Yvonnes föreläsning var det dags för Nina på Midbec att berätta om deras senaste tapetkollektion.

"Ekbacka" är Hanna Wendelbos femte tapetkollektion i samarbete med Midbec Tapeter och i denna är färgskalan mustig samtidigt som en helt ny neutral färgharmoni får ta plats.

Hanna är formgivare med specialkompetens inom just mönsterdesign, med ett klappande hjärta för blommor och trädgård. På vinterhalvåret kan du hitta henne i Palmhuset i Göteborg där hon botaniserar bland alla härliga blommor och växter, det är ofta här hon hittar inspiration till många av sina tapetmönster.

Nina berättade även hur Hanna utformar sina mönster och att hon alltid utgår från små gula post-it lappar när hon börjar rita. Mer om denna intressanta tekniken kan du se här https://www.facebook.com/hannawendelbodesign/posts/746988349020217/

Riktigt roligt att få höra hur en tapetkollektion blir till och man förstår verkligen hur mycket tid som ligger bakom alla fantastiska mönster.

 

 

Kvällen fortsatte sen med mingel hos våra leverantörer, Sofia från Scandinavian Cosmetics visade nya härliga dofter i parfymeriet. Både Nina och Yvonne minglade runt och svarade på frågor och hjälpte till med tapet och kulörval. Anna från Ellen & Iris Outdoor Spaces fanns också på plats och visade härliga kransar, perfekt nu inför advent.

Kvällen avslutades sen med tipspromenad och utlottning av fina vinster.

 

 

Tack till alla som kom på vår inspirationskväll, vi hoppas att ni hade en riktigt trevlig kväll, lärde er något nytt och fick inspiration till kommande renoveringsprojekt.


Etiketter:
Sidor:

 Kontaktinfo

Colorama Calles Färghall

Järnvägsgatan 14

332 30 Gislaved

Telefon: 0371-100 69

ÖPPETTIDER

BUTIKEN
Måndag-Fredag 9-18
Lördag 10-14

YRKESBUTIKEN
Måndag-Fredag 6.45-16


Kontakta oss & karta

 Tipsa andra

Instagram

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 48 andra.

Colorama Calles Färghall
Järnvägsgatan 14
332 30 Gislaved
Telefon: 0371-100 69
www.callesfarg.se